Latest News

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Βεντέτα Μώραλη με «Celestyal Cruises»

Συνέχεια στην κόντρα με την «Celestyal 
Cruises» 
έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, χαρακτηρίζοντας...
"παράλογη" τη διοίκηση της εταιρείας κρουαζιέρας που είχε κάνει λόγο περί ανικανότητας στο Δήμο Πειραιά. (ΕΔΩ) (ΕΔΩ)
Ο Γ. Μώραλης φάνηκε ότι δεν μπορεί να δεχτεί όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Αναστασιάδης, ο οποίος προανήγγειλε ότι η εταιρεία θα φύγει από τον Πειραιά και θα πάει στο Λαύριο. Επιγραμματικά, οι λόγοι που είχε επικαλεστεί, ήταν το γεγονός ότι η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό  στην πόλη δεν δίνουν την καλύτερη εικόνα στους τουρίστες, ενώ ταυτόχρονα η δημοτική αρχή αθέτησε τις υποσχέσεις της και δεν έχει κάνει τίποτα επί της ουσίας για την κρουαζιέρα.
Έτσι, ο δήμαρχος έκρινε σκόπιμο ν' απαντήσει  δημόσια για μια ακόμη φορά δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση με την διοίκηση της εταιρείας στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έκθεση θεσμό για τον επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα (EAST MED YACHT SHOW),  από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016 στη Μαρίνα Ζέας.  
Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Πειραιά (τα θαυμαστικά είναι δικά μας!!!)
«Ο κ. Αναστασιάδης, πράγματι έδωσε μια συνέντευξη, κατά την εκτίμησή μου παράλογη (!!!) όσον αφορά στον Δήμο του Πειραιά και δεν μιλάω για το σημερινό Δήμαρχο ή τη σημερινή δημοτική αρχή, μιλάω συνολικά για την πόλη του Πειραιά. Και τη θεωρώ παράλογη  για τους εξής λόγους. Ενημέρωσα και το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρώτον: οι αφίξεις των κρουαζιέρων στον Πειραιά αυξάνονται.  Είναι περίεργο (!!!) μια εταιρεία ελληνική κατά βάση, να λέει ότι ο λόγος της θεμιτής επιχειρηματικής επιλογής στο να μεταφερθεί στο Λαύριο,  ευθύνεται η κακή – πράγματι –  κατάσταση της πόλης. Διότι η κακή (!!!) κατάσταση της πόλης δεν είναι τωρινή. Δυστυχώς είναι και τα προηγούμενα χρόνια, όπου δεν είχε γίνει η επιλογή αυτή. Δεύτερον, κατά την άποψη μου, δεν προσβάλλεις (!!!)μια πόλη δημόσια και μετά λες: «εγώ είμαι διατεθειμένος να έρθω να προτείνω και να συνεργαστώ»(!!!). Αλλά κάνεις προτάσεις (!!!), αν θες, οι οποίες η δημοτική αρχή, οφείλει, κατά την άποψή μου, να λάβει υπόψη της και αν μπορεί να υλοποιήσει. Τρίτο παράλογο για μένα: Η σημερινή δημοτική αρχή, όταν έδωσε συνέντευξη ο κ. Αναστασιάδης, ήταν 13 μήνες δημοτική αρχή(!!!). Όπως είπα και στον πρόλογό μου, στην πιο δύσκολη χρονιά της χώρας, με κανένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο να έχει βγει στον αέρα, με το παλιό ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, και φαντάζομαι ένας τεχνοκράτης όπως είναι ο κ. Αναστασιάδης θα γνωρίζει, λόγω της σχέσης του με το Δήμο Πειραιά και τη δημοτική αρχή την προηγούμενη και την προ προηγούμενη και όποια, ότι ο Δήμος Πειραιά από ιδίους πόρους δεν μπορεί να προβεί σε εκτεταμένες εργασίες στην πόλη. Δεν θα  εγκαλέσω (!!!)την Celestyal αν επιλέξει να πάει στο Λαύριο. Επαναλαμβάνω είναι μια θεμιτή επιχειρηματική  επιλογή για άλλους όμως λόγους. Για όσους ασχολούνται με το λιμάνι περισσότερο και επειδή συμμετέχω στο Δ.Σ. του ΟΛΠ ως Δήμαρχος της πόλης, γνωρίζω τους λόγους που  μπορεί μια εταιρεία κρουαζιέρας να θέλει να μεταφερθεί στο Λαύριο από τον Πειραιά τώρα. Και δεν είναι ότι ο Πειραιάς δεν είναι μια καθαρότατη πόλη ή δεν έχει διαδρομές τουριστικές. Αυτά είναι προβλήματα, αφορούν τον Δήμο(!!!).
Σας είπα ότι σε 12 μήνες(!!!) πάνω από 15 ενέργειες (!!!) μικρές, μεσαίες και μεγάλες που έγιναν κατά την άποψή μας.  Ο Πειραιάς δεν μπορεί όχι από κομπάρσος, από θεατής να γίνει πρωταγωνιστής σε ένα και δύο χρόνια, σε κρίσιμους τομείς όπως είναι αυτός του τουρισμού. Εδώ, η χώρα προσπαθεί να αναπτύξει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό.
Είναι τόσο εύκολο σε 12 ή 13 ή 18 μήνες ένας Δήμος να αλλάξει τη ρότα του και από εκεί που ήταν θεατής στο κομμάτι του τουρισμού να γίνει πρωταγωνιστής; Πρώτα θα αρχίζει να μπαίνει στην εικόνα και έχουμε ένα όραμα (!!!) σε 2 χρόνια ενδεχομένως, πράγματι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα οφέλη από τις δουλειές που θα κάνουμε. Ο τουριστικός προορισμός δηλαδή από εκεί που δεν υπήρχε πουθενά, ξαφνικά επειδή κάναμε δέκα ενέργειες (!!!), θα συρρέουν οι τουρίστες; Θα έρχονται οι κρουαζιέρες; Θα υπάρχουν μεγάλοι έξοδοι και είσοδοι στην πόλη; Γνωρίζω τα προβλήματα που έχουν οι εταιρείες κρουαζιέρας στην πόλη μας (!!!).
Εν πάση περιπτώσει ποια καθαρή πόλη; Πάνω από την πόλη μας (!!!)περνάνε οι τουρίστες της κρουαζιέρας μέχρι τώρα. Δεν μπορεί να επικαλείται διευθύνων σύμβουλος σοβαρής κρουαζιέρας ότι φεύγει επειδή η πόλη δεν είναι καθαρή (!!!). Διότι ουδέποτε ο  Πειραιάς αποτέλεσε προορισμό για τους ιδιοκτήτες κρουαζιέρας προς τον Πειραιά. Αποτελούσε πέρασμα(!!!) Έπαιρναν από τον προβλήτα τους τουρίστες τους πήγαιναν στην Ακρόπολη και είναι θεμιτό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών, στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι  και επέστρεφαν για να φύγουν. Ποια τουριστική διαδρομή ενόχλησε τον κ. Αναστασιάδη και ποια δήθεν (!!!)βρώμικη πόλη ενόχλησε;
Δεν θέλω να ανοίξω καμία βεντέτα(!!!) με καμία εταιρεία και κανένα πρόσωπο. Εγώ σκόπευα να στείλω μια επιστολή στον ιδιοκτήτη (!!!)της εταιρείας και όχι στον κ. Αναστασιάδη ο οποίος έκανε την τοποθέτησή του. Κατά τη γνώμη μου, όφειλε να απαντήσει (!!!)σε αυτά που λέω. Για τους πραγματικούς λόγους (!!!)που η Celestyal επιλέγει ενδεχομένως  να πάει στο Λαύριο και όχι τους προσχηματικούς. Δεν ήταν η πόλη καλύτερη το 2014 ούτε το 2013 ούτε το 2011 ούτε το 2010 που παρέμενε εδώ. Επαναλαμβάνω, οι αλλαγές στο λιμάνι του Πειραιά και τα συμφέροντα που υπάρχουν, γιατί αν θυμάστε στη συνέντευξη που είχε δώσει, ο βασικός λόγος ήταν ότι μπαίνουν μέσα στο λιμάνι στις 06:00 και προηγούνται τα πλοία της COSCO κλπ. Άρα, να δούμε αυτά και τα κόστη του Πειραιά και του Λαυρίου και μετά παρεμπιπτόντως ας  αναφερθούμε και στα προβλήματα(!!!) της πόλης».
@ Μπερδευτήκατε; Υπάρχουν προβλήματα στην πόλη και η δημοτική αρχή χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να βρει λύσεις, αλλά ενοχλείται ο δήμαρχος όταν κάποιος τα επισημαίνει και αυτό θεωρείται παράλογο!!!