Latest News

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Διαφωνία Σαμαρά-Μώραλη για το λιμάνι του Πειραιά

Μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη η διάσταση απόψεων, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στην πρώτη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του  δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο...

Μέγαρο Μαξίμου.


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε η διαφωνία των δύο πλευρών. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, έπειτα από επιστολή που είχε λάβει από τον Γ. Μώραλη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο λιμάνι και τον δήμο, όπως οι προοπτικές ανάπτυξης, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η τόνωση της ναυτιλίας κ.α. 
Στη συνάντηση διαπιστώθηκε πως οι δύο πλευρές διαφωνούν αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, με τον Γ. Μώραλη να τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει ένα έσοδο του δήμου από τη λειτουργία του λιμένα.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μάξιμου ο Γ. Μώραλης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η δικιά μας θέση και δέσμευση είναι πως θα πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού». 
Ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε, πάντως, τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική και τόνισε πως αποφασίστηκε να υπάρχει μια συνεχής πλέον συνεργασία της κυβέρνησης με τον δήμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.


@ Πάντως, η διάσταση απόψεων ήταν γνωστή και αναμενόμενη:
 Αλλο πώληση των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ κι άλλο παραχώρηση χρήσεων του λιμανιού σε πολλούς ιδιώτες...